top of page

Fintechdagen 2023

fintechDagen_edited.jpg

Välkomna till fintechdagen 2023!

Det är äntligen dags för årets upplaga av fintechdagen! Förra årets fintechdag blev en succé med över 150 deltagare och ett fullspäckat program med teman rörande allt från finansiering och centralbankernas digitalisering till framtidsspaningar för branschen. I år kommer vi försöka följa upp succén och fokusera på heta teman för branschen, detta kommer bland annat att vara datadelning inom finans i och med EU-kommissionens nya förslag FIDA samt såklart Artificiell Intelligens och användningen av den inom branschen. 

Onsdagen den 8 november kl.13.00-17.30 smäller det och vi är glada att kunna samla branschen även denna gång hos Nasdaq i Frihamnen i Stockholm. Panelsamtal, debatter och föredrag kommer att varvas med tid för nätverkande och dagen avslutas med ett mingel där det bjuds på både dryck och tilltugg.

Eventet är kostnadsfritt och våra medlemmar har första prioritet när biljetterna släpps. Biljetterna till Fintechdagen kommer att släppas den 4 september. Skriv in datumen i din kalender redan nu så att du inte missar höstens mest spännande fintechevent! 

Vill du och ditt företag ställa ut under Fintechdagen? Vi kommer ge möjlighet för våra medlemmar att till ett rabatterat pris ta del av utställarplatser utanför föreläsningssalen. Om du är intresserad av detta kan du kontakta Görel Wästerlid (gorel.wasterlid@swefintech.se )

 

Program & Talare 

block 1: den politiska agendan för fintech

Finansieringspanel (19).png

Det blir en favorit i repris med en politikpanel även i år, denna gång med tre nya politiker. Janine Alm Ericson är ekonomiskpolitisk talesperson och sitter i finansutskottet för Miljöpartiet. Elisabeth Thand Ringqvist är näringspolitisk talesperson för Centerpartiet (och tidigare ordförande för SweFinTech!). Cecilia Rönn är ekonomiskpolitisk talesperson och ledamot i Skatteutskottet för Liberalerna. Tillsammans kommer de att debattera vilka reformer som krävs för att skapa en fintechbransch i framkant!

Panelen modereras av SweFinTechs generalsekreterare Louise Grabo. 

Investeringsklimatet: spaningar och framtidsutsikter för Fintechbranschen
Fintech day 2022 (22).png

Evelina Anttila är VD på riskkapitalbolaget Wellstreet som investerar i tidiga techbolag. Hon är medgrundare till legal tech-bolaget Justic, rådgivare till AI Sweden, ängelinvesterare och sitter i styrelser. Hon har tidigare varit chefsjurist på AI-bolaget Peltarion och M&A-advokat på Mannheimer Swartling.  

Hon kommer att berätta om investeringsklimatet inom tech idag, sina framtidsspaningar för 2024 och om sina medskick till fintechbolag som söker kapital.

block 2: international outlook

Finansieringspanel (21).png

It's been a year of AI-hype and SweFinTech won't pass on the chance to join the discussion. How will AI affect the FinTech sector? What are the opportunities and what are the risks? 

Anna Felländer is CEO and Founder of Anch.AI and specialises on the effects of digitalisation and AI on organisations, society and the economy.

Raoul Stubbe is a deep-tech advisor at Sting and has recently advised several start-ups with AI as their core business model. 

Martin Elwin is Head of AI, CTO Office at Klarna and will contribute with firsthand experience of applying innovative AI within a FinTech company. 

Samarbetspartners

mannheimer.ny.png
bottom of page