top of page

Fintechdagen 2022

4.png

Välkomna på swefintechs stora fintechdag!

Viktig info: för att kunna delta på Fintechdagen krävs det att alla deltagare uppvisar ett giltigt ID för att kunna bli insläppta i Nasdaqs lokaler. 

Program & Talare 

Inbjudan till Fintechdagen (1).png
Finansieringspanel (6).png

Dagen börjar med en tillbakablick över det svenska fintechundret. SweFinTechs ordförande Erika Eliasson Ekberger intervjuar Sven Hagströmer, medgrundare till Avanza bank och ordförande för Creades. De kommer reflektera kring Svens bolagsresor. Vad krävs egentligen för att starta ett framgångsrikt fintechbolag?

Finansieringspanel (14).png

Efter ett mycket jämnt val är det dags för en ny mandatperiod. Högerkoalitionen tar över i en turbulent tid med hög inflation och en stundande lågkonjunktur. Samtidigt kvarstår de problem som sätter käppar i hjulen för fintechbranschens fortsatta tillväxt, så som kompetensbrist, en ojämlik tillgång till den finansiella infrastrukturen och ett komplext och svårmanövrerat regelverk. Vad vill politikerna göra för säkra fintechbranschens tillväxt framöver? 

 

Deltar i panelen gör Björn Wiechel, ansvarig för finansmarknadsfrågorna för Socialdemokraterna, Ida Drougge, ledamot för Moderaterna i Finansutskottet samt Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet. 

Moderator: Louise Grabo, generalsekreterare för SweFinTech. 

Hur ser centralbankerna på innovation inom det finansiella systemet?
Fintech day 2022 (8).png

Keynote Speaker för dagen är Cecilia Skingsley. Hon är chef för BIS Innovation Hub och kommer från en tjänst som förste vice riksbankschef, där hon bland annat var involverad e-kronaprojektet.  BIS Innovation Hubs syfte är att fördjupa analysen av tekniska finansiella innovationer och att skapa nya tekniska tjänster för Centralbanker. Vilken roll spelar BIS Innovation Hub i digitaliseringen av det finansiella systemet?

Finansieringspanel (8).png

Efter år av investeringssug och satsningar i fintechbolag håller investerare nu hårdare i plånböckerna. Karv på lönsamhet lyfts oftare i kapitalrundorna. Det instabila ekonomiska läget gör att börsen liknar en vild bergochdalbana och bekymmersrynkorna blir allt mer markanta i riskkapitalisternas pannor. Hur påverkar rådande marknadsläge investeringsviljan i tillväxtbolag? Och hur bör tillväxtbolagen tänka inför nästa kapitalrunda? 

Paneldeltagarna: Stefan Balazs är advokat och partner på advokatbyrån Baker McKenzie i Stockholm med huvudsaklig inriktning inom kapitalmarknad. Fredrik Ljungblad är Investment Manager för Fintech Venture Capital på SEB. Erik Sprinchorn är förvaltare av TIN Ny Teknik. Adam Kostyal är Europeisk noteringschef på Nasdaq. 

Moderator: Markus Mild, regulatorisk strateg på Nasdaq och styrelsemedlem i SweFinTech 

Finansieringspanel (17).png

I dagens sista panel blickar vi framåt. Hur ser framtiden för fintech ut? Och vilka trender kommer att dominera framöver?

I panelen ingår Ludwig Pettersson, grundare och Vd på Savelend samt styrelsemedlem i SweFinTech. Ann Grevelius är riskkapitalist och styrelseordförande för Opti och har en gedigen bakgrund inom bank och finansvärlden. Caroline Farberger är partner och styrelseordförande på Wellstreet, ett investmentbolag som bland annat specialiserar sig på techstartups. 

Moderator är Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar och styrelsemedlem i SweFinTech.

Moderatorer
Fintech day 2022 (5).png

Erika Eliasson Ekberger är moderator för panelen om det svenska fintechundret.

Fintech day 2022 (15).png

Markus Mild är moderator för finansieringspanelen 

Louise Grabo är moderator för politikerpanelen. 

16.png

Mats Persson Bergius är moderator för framtidspanelen

bottom of page