top of page

"Fintech-branschen kan ha svårt att ta del av regeringens stödpaket - mer behövs göras."

Föreningens ordförande Erika Eliasson kommenterar i en artikel av Realtid hur fintech-branschen drabbas av Corona-krisen. "– Många fintechbolag är små och medelstora teknikdrivna bolag. En del av dem har kommit längre och har större intäkter. Andra har lagt mycket tid på teknikutveckling initialt och har inte hunnit bygga upp en intäktsström."

SweFinTech är kritisk till de stödpaket som regeringen kommit med eftersom flera delar inte når ut till startupbolag med nya typer av affärsmodeller. Stöden besitter inte den flexibilitet som relativt nystartade bolag behöver. SweFinTech vill se stöd av den typ som har lanserats i Frankrike, som har sjösatt ett räddningspaket på fyra miljarder euro riktat direkt mot startup-sektorn. Erika Eliasson efterlyser också samfinansiering med kombinationer av lån och riskkapital.

– Vi pratar mycket om att vi vill att Sverige ska vara ett innovations- och teknikdrivet land. När det nu verkligen gäller är det viktigt att vi visar att vi hjälper de här bolagen. Läs hela artikeln här: https://www.realtid.se/nu-kommer-nasta-unicorn35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page