top of page

Höstbudget 2020Höstbudgeten som presenterades idag 08.00 av finansminister Magdalena Andersson. En budget som regeringen tillsammans med samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna tagit fram. Budgeten blir därför en aning spretig och det är svårt att säga var fokuset ligger, det är en tydligt kompromissbudget där Centerpartiet och Liberalerna har stor press på sig att visa framfötterna och visa sina vinster i januariavtalet.

Några fördelar finns det för företagare i Sverige: - Ingångsavdrag för att fler ska komma i arbete. Detta innebär sänkta arbetsgivaravgifter för unga, nyanlända och långtidsarbetslösa. - Sänkta arbetsgivaravgifter för personer som arbetar med forskning och utveckling i ett bolag. Som det låter, möjlighet att få sänkta arbetsgivaravgifter för utveckling eller forskning inom företag, ska gynna innovation och konkurrenskraft i Sverige.

I budget publicerar också regeringen att man ger förstärkning av penningtvätt-tillsyn och andra åtgärder mot penningtvätt. Detta innebär att Finansinspektionen och tre länsstyrelser får extra tillskott för att kunna fokusera på dessa frågor.


För några veckor sedan presenterade regeringen också en bankskatt för att på sikt kunna finansiera höjda försvarsanslag. Detta börjar gälla i budgeten 2020 och bl.a. Nordnet slår larm om att denna kostnad kommer slå emot kunderna istället. Det är fortfarande oklart hur bankskatten kommer utformas. SweFinTech fortsätter hålla koll på dessa frågor och hur Januariavtalet fortsatt hanteras av samarbetspartierna.


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page