top of page

Regeringen presenterar svenskt innovationscenter för fintech

Idag bjöd finansinspektionens Generaldirektör Erik Thedéen tillsammans med ansvariga ministrar Per Bolund och Mikael Damberg in till en invigning av det nya innovationscentret för FinTech i Sverige.


Sverige har inspirerats av länder som Finland, Danmark, Storbritannien och Malaysia som redan har innovationscenter med möjligheterna till sandboxing för att startups och för att FinTech-företag ska få möjlighet till vägledning när det kommer till hur man ska hantera och arbeta med alla de regler och lagar som FinTech-sektorn är omgärdade av - så kallad regulatory mapping.


Finansmarknadsminister Bolund kommenterade det nya innovationscentret som en rejäl satsning på FinTech och tackade för den goda dialog som hållits med aktörer i branschen för att ha fått till stånd ett innovationscenter så fort. Han påpekade också att detta bara är början och att ett fortsatt arbete framåt behövs för att stärka svensk FinTech-industri.


Näringsminister Damberg lade stor vikt vid att detta är ett steg i rätt riktning för att Sverige ska fortsätta vara i framkant när det kommer till FinTech och teknisk utveckling internationellt. Han sade också att Sverige ska vara platsen på jorden där man testar ny teknik och han sa även att från regeringens sida ser de stor betydelse av att ha god relation till de länder som ligger före oss för att lära och inspireras av.


Innovationscentret kommer vara en del av finansinspektionens ordinarie verksamhet men en ny webbsida har etablerats. SweFinTech fanns på plats under invigningen och uppskattar att ett innovationscenter nu är på plats tack vare gediget arbete från många av våra medlemmar och god kontakt med ansvariga politiker och tjänstemän.


SweFinTech kommer att följa utvecklingen av innovationscentret med spänning framöver.
45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page