top of page

Stort tack till alla som deltog i lunchwebinaret: rapportsläpp och panelsamtal!


Idag lanserade vi vår fintechrapport 2021 - "En växande bransch trots utmaningar". Lanseringen var i form av ett lunchwebinar där Erika och Louise först presenterade den undersökning som rapporten är byggd på, och dess innehåll och slutsatser. Till sist beskrevs SweFinTechs konkreta förslag över hur politken kan arbeta för att främja fintech och innovation framöver. Cirka 50 personer deltog digitalt och de var inbjudna att interagera med panelisterna under webinarets gång.


Därefter hölls det första panelsamtalet där Anders Norlin, VD för FinDec, och Ludwig Pettersson, VD för Savelend, var inbjudna till att kommentera rapporten. Tillsammans med ordförande Erika diskuterade dem de förslag som SweFinTech har lagt fram, hur Sverige förhåller sig till andra länder gällande innovationsklimat och statliga initiativ samt problematiken kring den finansiella infrastrukturen och att svensk fintech inte inkluderas i systemet för kvalificerade personaloptioner. Panelen kom fram till att SweFinTechs förslag i sig inte är banbrytande då flera av förslagen redan har implementerats i flera andra länder och är därför viktiga för Sverige att ta till sig för att inte halka efter som fintech-nation.

Det andra panelsamtalet hölls digitalt där Claire Ingram Bogusz, forskare inom innovation och teknologi vid Uppsala universitet, och Jakob Forssmed, ekonomiskpolitisk talesperson för Kristdemokraterna, deltog och delade med sig av deras syn på rapportens innehåll. Under samtalet diskuterades vikten av koordinering och samarbete mellan olika aktörer på marknaden, harmonisering inom EU för att svenska fintechföretag lättare ska kunna expandera utanför Sverige samt fintechs framtidsutsikter och vad de anser behövs göras framåt för att fintechsektorn ska främjas.


SweFinTech vill rikta ett varmt tack till er som deltog i panelerna men även till alla som deltog! Hela webinaret kommer att publiceras på vår hemsida för alla att kika på inom kort.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page