top of page

SweFinTechs tidigare ordförande vädjar till politiker "glöm inte startups"

I dagens upplaga av Dagens Industri skriver Elisabeth Thand Ringqvist en debattartikel om startups i krisen. Elisabeth är investerare, tidigare ordförande för SVCA och SweFinTech. Det Elisabeth lyfter i sin debattartikel är att många startups i ett tidigt skede har svårt att få finansiering vilket gör att många startups riskerar försvinna inom kort tid.


"Det räcker inte med att politiker visar upp sig och tar instagrambilder på coola mässor världen över med våra framgångsrika startups. Det är nu, när det är motigt att prioritera dessa små förlustbolag, som det krävs mod. För vi vet att några av just dessa bolag har direkt och indirekt stor potential att bli framtidens stora arbetsplatser och exportsuccéer."


Ringqvist jämför Sverige med länder som Frankrike som startat en fond på 33 miljarder för att investera i startups och Storbritannien där man infört en framtidsfond med konvertibla lån för att stötta startups. Svenska startups tävlar mot asiatiska, amerikanska och europeiska startups om kapital och kunder men för att göra det på samma villkor behöver även svenska regeringen agera. Läs hela debattartikeln här: https://www.di.se/debatt/stod-startups-i-aterhamtningen/

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page