top of page
FinTech_logo.jpg

fre 31 maj

|

Stockholm

Möte med Legal- & Compliance-gruppen

Vårens sista Legal- & Compliance möte!

Möte med Legal- & Compliance-gruppen
Möte med Legal- & Compliance-gruppen

Tid och plats

31 maj 2024 08:00 – 10:00

Stockholm, Birger Jarlsgatan 57, 113 56 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Välkomna på Legal- & Compliance-träff!

Den 31 maj samlas vi på Convendum, Birger Jarlsgatan 57. Frukost kommer servas från och med kl 08.00 och mötet startar igång kl 08.15 och förväntas hålla på till kl. 10.00. 

Temat för mötet är: AI – möjligheter och risker

Bakgrund: Artificiell intelligens (AI) har redan idag en betydande inverkan på många företag och förväntas bara växa i omfattning och inflytande. Teknologins fortsatt snabba utveckling ställer krav på att vi förstår potentialen som AI kan ha för våra verksamheter, till exempel hur AI-verktyg kan användas inom compliancearbetet. Samtidigt pågår det för närvarande ett arbete inom EU med att anta en förordning om AI, the AI Act, som har till syfte att skydda de grundläggande rättigheterna, demokratin, rättsprincipen och miljöhållbarheten från AI-system med hög risk. AI-plattformar medför nämligen även risker för bland annat våra verksamheter, exempelvis vad gäller personuppgiftshantering, förvrängning av information och möjligheten till regelefterlevnad när AI-verktyg används.

Under den här träffen har vi bjudit in Max Junestrand, CEO och co-founder av Leya, en AI-plattform utformad för att effektivisera och optimera repetitiva och manuella moment inom juridisk rådgivning. Max kommer att berätta mer om möjligheterna med användning av AI-plattformar som Leya, men även om potentiella risker med AI-verktyg och hur dessa hanteras.

Samordnarnas kommentar: Användning av AI-verktyg innebär stora möjligheter, men medför också risker. Det är därför viktigt för FinTech-aktörer att diskutera hur AI kan användas samt hur riskerna med AI kan hanteras.

Möjlighet finns att delta digitalt. Ange det i så fall i anmälan så skickar vi ut en Teams-länk när mötet närmar sig. 

Hoppas du har möjlighet att komma!

Dela detta evenemang

bottom of page