top of page

Det gångna året för SweFinTech – nu blickar vi fram emot 2021!Denna vecka skickas medlemsavgifterna för 2021 ut tillsammans med ett medlemsbrev som beskriver verksamheten under det gångna året. Trots att år 2020 har varit annorlunda på grund av den rådande pandemin har SweFinTech ökat i medlemsantal och har nu samlat 75 fintech-relaterade företag i Sverige, vilket vi tycker är väldigt roligt! Nedan följer en sammanfattning av vad SweFinTech har ägnat sig åt under det gångna året:

Påverkansarbete

SweFinTech har under 2020 arbetat med att skapa och underhålla dialogen med relevanta myndigheter och politiker. I mars släppte vi fintech-rapporten 2020, en rapport baserad på våra medlemmars svar under 2019. Under sommaren och hösten har vi arbetat mycket med EU-förslagen kring "EU Digital Package" som på sikt kommer beröra den svenska fintech-branschen. Vi bistår polismyndigheten och finanspolisen i deras arbete för att förebygga penningtvätt och har en kontinuerlig dialog med Finansinspektionen om utvecklingen av deras Innovationscenter.


I samband med pandemin gjorde vi i maj en undersökning för att förstå hur branschen hade drabbats. Resultatet visade på att en stor majoritet påverkades av krisen men att det även fanns positiva effekter. De största utmaningarna var den minskade möjligheten att ta in kapital och att de statliga stödpaketen inte nådde ut till fintech-branschen. Rapporten uppmärksammades i branschmedia och i Stockholm FinTech Guide.


Kommunikation

Mycket information om vad SweFinTech ägnar sig åt och kommande evenemang kommuniceras via vårt nyhetsbrev som skickas ut var fjärde till femte vecka. Förutom Twitter och LinkedIn har vi numera även Instagram och Facebook där vi delar det senaste från oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på våra kanaler längst ner på sidan!


Evenemang

Efter att pandemin slog till i mitten av mars har alla våra event varit digitala. Under våren arrangerades förutom vårt rapportsläpp tre webinar: ett med Almi om Brygglån och finansiering; ett tillsammans med Konsumentverket om det allmänna rådet för konsumentkrediter; och ett om "Digital Finance" med Svenska Bankföreningen och EU-kommissionen.


Vi ser fram emot vårt årsmöte som kommer att äga rum digitalt den 18e februari 17.00-20.00. Mer information kommer att släppas inom kort, håll utkik här!

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page