top of page

Generalsekreterare Grabo checkar ut

Då har det blivit dags för mig att lämna över stafettpinnen till en ny generalsekreterare. I sex år och tre månader har jag haft förmånen att vara med och leda Swedish Fintech Association, när jag började hade vi ett 30-tal medlemmar och idag är vi snudd på hundra medlemmar. Då visste få vilka vi var medan vi idag blir kontaktade av departement, myndighet och investerare som den självklara samtalspartner för fintechbranschen i Sverige.


25 år ung var jag när jag gick in på det dåvarande kontoret på Birger Jarlsgatan där NFT Ventures som var en av grundarna av föreningen då satt. Idag har SweFinTech ett eget litet "kontor" i centrala Stockholm, ett litet kansli och medlemsaktiviteter nästan varje vecka året om för våra medlemmar. Vi har lyckats samla alla de stora bolagen och en ansenlig grupp av startupsen på den svenska marknaden och lyckats nöta in hos beslutsfattare att det faktiskt behövs mer konkurrens och innovation på finansmarknaden (även hur många rapporter Bankföreningen beställer som säger motsatsen).


Det är tuffa tider för branschen just nu. Det är svårt att ta in kapital, många behöver skära ner på personal och vissa tvingas till konkurs. Samtidigt kommer oroväckande lagförslag som utan större konsekvensanalys kan slå undan benen för vissa av våra medlemmar. Men just därför behövs SweFinTech mer än någonsin, vi kan fungera som klippan i stormen men också som lanternan som lyser upp vägen framåt. För det kommer att vända och då måste de aktörer som driver innovation på marknaden finnas kvar.


Jag är därför stolt över den organisation jag lämnar vidare till nästa generalsekreterare och är säker på att förutsättningarna för föreningen att göra stordåd är goda. Men jag försvinner inte långt bort. Närmare bestämt 1 300 meter söderut, till Storkyrkobrinken 7, en del av riksdagshuset där jag kommer få möjligheten att arbeta fortsätta arbeta för ett konkurrenskraftigt svenskt näringsliv men denna gång ur det politiska perspektivet. Tack för allt! Louise Grabo Generalsekreterare Swedish Fintech Association 2018-2024
90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page