top of page

Jobba hos oss!

Swedish FinTech Association söker näringspolitisk sakkunnig  Vill du vara med på en resa för att göra Sverige till det bästa fintechlandet i världen? Då är denna tjänst hos SweFinTech något för dig.

Om arbetsplatsen

Swedish FinTech Association (SweFinTech) är en branschförening som samlar drygt 80 svenska fintechbolag inom områdena betalningar, lån, investeringar, blockchain m.m. Bland våra medlemmar återfinns bolag som Klarna, Trustly och Tink. Organisationens syfte är att föra en dialog med makthavare och myndigheter för att sprida kunskap om fintechbranschen och förbättra förutsättningarna för den att utvecklas i Sverige. Organisationen arbetar också för att skapa en mötesplats för fintechbranschen genom att arrangera evenemang om relevanta ämnen.  

Arbetsuppgifter

Vi söker en näringspolitisk sakkunnig som tillsammans med generalsekreteraren och projektledare ska förvalta och utveckla det operativa arbetet i organisationen och främja medlemsföretagens intressen. Vi kan erbjuda en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter i en växande framtidsbransch.

Du bör ha ett stort intresse för påverkans- och näringslivsfrågor och vara van vid att med vass penna ta fram underlag, remissyttranden och rapporter. Viktiga arbetsuppgifter som expert är att snabbt kunna sätta sig in i regelverk och lagförslag, inhämta och samla kunskap, utarbeta ståndpunkter samt ha idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas för att uppnå resultat.

SweFinTech är en liten organisation och arbetet sträcker sig över en bredd av frågor. Förutom de mer analytiska delarna är det viktigt att samverka med medlemsföretag genom fysiska och digitala medlemsmöten och regelbundna kontakter.

Kvalifikationer

Du har: - En högskoleutbildning inom samhällskunskap/statsvetenskap/ekonomi/ingenjör/juridik eller motsvarande

  • Erfarenhet av politiskt arbete/politiskt påverkansarbete

  • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska

Meriterande

- Arbetat med regleringar inom finansbranschen tidigare

  • Erfarenhet från en medlemsstyrd organisation

  • Intresse och erfarenhet av det politiska landskapet och processer inom EU

  • Minst ett par års erfarenhet från annan branschförening inom finans- eller techbranschen

Anställningsform

Tjänsten är en heltidstjänst (100%). Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi har ett kontor i centrala Stockholm men erbjuder en flexibel arbetsplats där vi kombinerar kontorsjobb med hemmajobb.

Din ansökan med CV och personligt brev skickar du via mejl till generalsekreterare Louise Grabo (louise.grabo@swefintech.se, 073–3907633). Vid frågor om tjänsten kontakta generalsekreterare. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 19 april 2022. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.   Hantering av personuppgifter

Vi följer dataskyddsförordningen GDPR, vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Vår integritetspolicy hittar du på vår hemsida.

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page