top of page

Lär dig om Mexikos digitaliseringsboom

Det sveper just nu en digitaliseringsboom över Mexiko som skapat en rad affärsmöjligheter för svenska företag inom olika sektorer. De gynnsamma förhållandena är resultat av flertalet omständigheter men viktiga framgångsfaktorer är den sittande regeringens initiativ för att främja implementering i samhället av ICT-teknik samt telekomindustrins investeringar på 4 miljarder dollar under de senaste två åren.


Den mexikanska fintechsektorn är en av sektorerna som gynnats mest av den mexikanska regeringens ovannämnda initiativ och segment som betalning, utlåning, försäkring, crowdfounding och kryptovalutor växer kraftigt. Vidare har sektorn för e-handel sett en årlig tillväxt på cirka 50% sedan 2009 och år 2015 handlade enbart 31% av Mexikos 127 miljoner invånare online, vilket visar att Mexiko är i stort behov av tekniska löningar för att utveckla sin e-handel.


Med anledning av digitaliseringsboomen i Mexiko planerar Business Sweden att arrangera ett webinar inriktat mot fintech där vi kommer presentera en studie vi gjort på området samtidigt som medlemmar i SweFinTech får möjlighet att presentera sina produkter och tjänster för mexikanska motparter. Vi tror att deltagande i webinaret är ett ypperligt tillfälle för att få en första kontakt med potentiella kunder och/eller samarbetspartners på den starkt växande mexikanska marknaden.

Vill ni delta på ett webinar eller har frågor är ni välkomna att kontakta Ernst Lundberg på ernst.lundberg@business-sweden.se.


33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page