top of page

Nu lanserar vi fintechrapporten 2021!


Torsdagen den 8/4 släpper SweFinTech fintechrapporten 2021 - "en växande bransch trots utmaningar". Rapporten visar på att svensk fintech har en fortsatt hög tillväxttakt men att vissa av branschens utmaningar har förstärkts i och med covid-19-pandemins utbrott under våren 2020.


Den svenska fintechsektorn fortsätter att växa och består nu av mer än 450 bolag som sysselsätter över 10 000 personer. 91 procent av bolagen planerar att utöka sin verksamhet under 2021, och det finns ett stort rekryteringsbehov då 93 procent av företagen planerar att anställa under samma år. Flera svenska fintechbolag står sig starkt internationellt och framtidsutsikterna för branschen är goda.


Rapporten lyfter fem områden som är extra viktiga för branschens utveckling de kommnaden åren; hur branschen har klarat av covid-19-pandemin, rekrytering, policy och regleringar, den finansiella infrastrukturen och hållbarhet.


Hela rapporten finns att läsa här.


I samband med rapportsläppet bjuder SweFinTech in till ett lunchwebinar där ordförande Erika Eliasson och generalsekreterare Louise Grabo kommer att presentera rapporten. Efter det följer ett panelsamtal där representanter från politiken, forskningen och fintechbranschen kommer ges möjlighet att komentera det som rapporten lyfter fram.


Webinaret går av stapeln torsdagen den 8/4 kl. 12.00 - 13.15 och kommer att hållas digitalt över Zoom.


Missade du att anmäla dig? Gå med i webinaret genom att trycka på länken och ange lösenordet:Välkomna att delta!

99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page