top of page

Regeringen skjuter till 400 miljoner till startups i nytt krispaket


I förra veckan höll regeringen, Centerpartiet och Liberalerna en pressträff och presenterade ytterligare 400 miljoner kronor till Almi för att stötta startups. I ett tidigare krispaket fick Almi 3 miljarder kronor att låna ut till företag, skillnaden den här gången är att pengarna går till investeringsgrenen Almi Invest, som investerar i startups över hela Sverige. Det rör sig alltså inte om lån, utan en investering mot att Almi Invest får en andel i bolagen. 


“Det handlar dels om att kunna göra nyinvesteringar i bolag som vänder sig till Almi Invest nu när privata investerare ligger lågt. Och dels om att Almi Invest ska kunna fylla på i befintliga bolag och vara med i nyemissioner”, säger Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centern. 

Almi Invest skriver i ett pressmeddelande att med det nya tillskottet kommer de kunna göra nyinvesteringar över hela landet och samtidigt stötta befintliga portföljbolag. Almi har ett uppdrag att investera i tidiga skeden där det saknas tillräckligt med privata investerare. Den pågående krisen har gjort det svårt för många startups att få in kapital och förhoppningen är att Almi nu kan göra mer för att stötta mindre tillväxtbolag.

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page