top of page

SweFinTech söker ny generalsekreterare

Uppdaterat: 23 apr.


Då vår nuvarande generalsekreterare valt att gå vidare mot nya utmaningar söker nu föreningen en ny generalsekreterare.

Om SweFinTech  

SweFinTech är en branschförening för svenska fintechbolag och samlar Sveriges ledande bolag som verkar i skärningspunkten mellan teknik och finansiella tjänster. Vi är ca 90 medlemmar och samlar namnkunniga företag som Klarna, Tink och Trustly jämte de startups som kommer bli framtidens “unicorns”.  


Föreningen är en ideell och politisk obunden organisation som grundades 2017 för att samla branschen med de dubbla syftena att skapa en plattform för samverkan, nätverkande och affärsmöjligheter, och för att representera branschen i dialog med myndigheter, politiker och beslutsfattare. Föreningen är en remissinstans till Regeringskansliet och flera myndigheter och driver löpande dialog med relevanta motparter för att informera, upplysa, påverka och utmana. Dessutom arrangerar man regelbundet träffar och evenemang, inklusive den årliga Fintechdagen, för att möjliggöra för medlemmarna att mötas, utbyta erfarenheter och hitta möjligheter till samarbete medlemsbolag emellan.  

 

Om tjänsten  SweFinTech söker nu en generalsekreterare (GS) som kan leda det operativa arbetet för föreningen. GS rapporterar till styrelseordförande i det dagliga arbetet men lyder formellt under föreningens styrelse. Som generalsekreterare leder du ett kansli på två personer, varav en praktikant. GS är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet, ekonomi och personal och är spindeln i nätet i föreningens verksamhet. Med detta i åtanke är det viktigt att kunna ha en strategisk överblick likväl som att kunna leda olika projekt och ta dessa från start till mål.  


Rollen som GS är en utmärkt plattform för dig som har ett stort intresse för det som händer i skärningspunkten mellan teknik och finans, då den ger möjlighet att kombinera påverkansarbete med branschfrämjande insatser. Då rollen är mycket självständig finns stora möjligheter att fortsätta utveckla föreningens verksamhet i nya riktningar. Som en bonus skaffar sig GS dessutom Fintech-Sveriges absolut bästa nätverk, eftersom man i sitt dagliga arbete har kontakt med såväl medlemsbolag som departement, politiker och myndigheter, något som ger en utmärkt språngbräda för framtida uppdrag i branschen. 

Tjänsten är formellt på heltid, dock kan möjlighet ges för rätt kandidat att inneha andra roller på deltid parallellt med tjänsten (förutsatt att dessa har viss relevans för uppdraget som GS). 

Kontoret är placerat i moderna lokaler i kontorshotell i centrala Stockholm. Möjligheten att arbeta hemma finns givetvis men då föreningen har frekventa möten med beslutsfattare och myndigheter i centrala Stockholm bör man räkna med att primärt arbeta från kontoret.  

 

Arbetsuppgifter Som generalsekreterare är din arbetsdag varierande och handlar om att hålla ihop föreningens arbete och se till att kansliet genomför den verksamhet som föreningens styrelse beslutat om. Du är tillsammans med ordföranden föreningens ansikte utåt och bör därför vara en god kommunikatör, både i tal och skrift. Din vardag kan bestå av att ta fram underlag för beslut till styrelsen, planera möten med föreningens arbetsgrupper eller analysera ett lagförslag av EU-kommissionen. Det är därför en dynamisk arbetsplats som kräver god samarbetsförmåga och prestigelöshet.  

 

Kvalifikationer 

  • God kunskap om och gärna erfarenhet av politisk påverkan och regulatoriska processer, gärna från finans- och/eller techbranschen. 

  • Lätt att skapa förtroende och bygga goda relationer på alla nivåer samt god samarbetsförmåga.  

  • God kommunikatör och skribent som kan förmedla budskap tydligt och trovärdigt såväl i tal som skrift.  

  • Intresse av SweFinTechs viktiga frågor och vilja att bidra till en innovativ och digitaliserad finansmarknad.  

  • Erfarenhet av ledarskapsroller och/eller personalansvar samt ansvar för ekonomi - Relevant eftergymnasial utbildning, till exempel statsvetare, jurist, ingenjör eller ekonom.  

  • Gärna erfarenhet från annan branschförening eller ideell/politisk organisation  

 

Sista ansökningsdag är den 12 maj, men rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Ansök genom att skicka ett mejl med CV och personligt brev till Louise Grabo  louise.grabo@swefintech.se   

297 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page