top of page
Sök

SweFinTech söker ny generalsekreterare

Uppdaterat: 23 apr.


DÄ vÄr nuvarande generalsekreterare valt att gÄ vidare mot nya utmaningar söker nu föreningen en ny generalsekreterare.

Om SweFinTech  

SweFinTech Àr en branschförening för svenska fintechbolag och samlar Sveriges ledande bolag som verkar i skĂ€rningspunkten mellan teknik och finansiella tjĂ€nster. Vi Ă€r ca 90 medlemmar och samlar namnkunniga företag som Klarna, Tink och Trustly jĂ€mte de startups som kommer bli framtidens “unicorns”.  


Föreningen Àr en ideell och politisk obunden organisation som grundades 2017 för att samla branschen med de dubbla syftena att skapa en plattform för samverkan, nÀtverkande och affÀrsmöjligheter, och för att representera branschen i dialog med myndigheter, politiker och beslutsfattare. Föreningen Àr en remissinstans till Regeringskansliet och flera myndigheter och driver löpande dialog med relevanta motparter för att informera, upplysa, pÄverka och utmana. Dessutom arrangerar man regelbundet trÀffar och evenemang, inklusive den Ärliga Fintechdagen, för att möjliggöra för medlemmarna att mötas, utbyta erfarenheter och hitta möjligheter till samarbete medlemsbolag emellan.  

 

Om tjÀnsten  SweFinTech söker nu en generalsekreterare (GS) som kan leda det operativa arbetet för föreningen. GS rapporterar till styrelseordförande i det dagliga arbetet men lyder formellt under föreningens styrelse. Som generalsekreterare leder du ett kansli pÄ tvÄ personer, varav en praktikant. GS Àr ytterst ansvarig för föreningens verksamhet, ekonomi och personal och Àr spindeln i nÀtet i föreningens verksamhet. Med detta i Ätanke Àr det viktigt att kunna ha en strategisk överblick likvÀl som att kunna leda olika projekt och ta dessa frÄn start till mÄl.  


Rollen som GS Àr en utmÀrkt plattform för dig som har ett stort intresse för det som hÀnder i skÀrningspunkten mellan teknik och finans, dÄ den ger möjlighet att kombinera pÄverkansarbete med branschfrÀmjande insatser. DÄ rollen Àr mycket sjÀlvstÀndig finns stora möjligheter att fortsÀtta utveckla föreningens verksamhet i nya riktningar. Som en bonus skaffar sig GS dessutom Fintech-Sveriges absolut bÀsta nÀtverk, eftersom man i sitt dagliga arbete har kontakt med sÄvÀl medlemsbolag som departement, politiker och myndigheter, nÄgot som ger en utmÀrkt sprÄngbrÀda för framtida uppdrag i branschen. 

TjÀnsten Àr formellt pÄ heltid, dock kan möjlighet ges för rÀtt kandidat att inneha andra roller pÄ deltid parallellt med tjÀnsten (förutsatt att dessa har viss relevans för uppdraget som GS). 

Kontoret Àr placerat i moderna lokaler i kontorshotell i centrala Stockholm. Möjligheten att arbeta hemma finns givetvis men dÄ föreningen har frekventa möten med beslutsfattare och myndigheter i centrala Stockholm bör man rÀkna med att primÀrt arbeta frÄn kontoret.  

 

Arbetsuppgifter Som generalsekreterare Àr din arbetsdag varierande och handlar om att hÄlla ihop föreningens arbete och se till att kansliet genomför den verksamhet som föreningens styrelse beslutat om. Du Àr tillsammans med ordföranden föreningens ansikte utÄt och bör dÀrför vara en god kommunikatör, bÄde i tal och skrift. Din vardag kan bestÄ av att ta fram underlag för beslut till styrelsen, planera möten med föreningens arbetsgrupper eller analysera ett lagförslag av EU-kommissionen. Det Àr dÀrför en dynamisk arbetsplats som krÀver god samarbetsförmÄga och prestigelöshet.  

 

Kvalifikationer 

  • God kunskap om och gĂ€rna erfarenhet av politisk pĂ„verkan och regulatoriska processer, gĂ€rna frĂ„n finans- och/eller techbranschen. 

  • LĂ€tt att skapa förtroende och bygga goda relationer pĂ„ alla nivĂ„er samt god samarbetsförmĂ„ga.  

  • God kommunikatör och skribent som kan förmedla budskap tydligt och trovĂ€rdigt sĂ„vĂ€l i tal som skrift.  

  • Intresse av SweFinTechs viktiga frĂ„gor och vilja att bidra till en innovativ och digitaliserad finansmarknad.  

  • Erfarenhet av ledarskapsroller och/eller personalansvar samt ansvar för ekonomi - Relevant eftergymnasial utbildning, till exempel statsvetare, jurist, ingenjör eller ekonom.  

  • GĂ€rna erfarenhet frĂ„n annan branschförening eller ideell/politisk organisation  

 

Sista ansökningsdag Àr den 12 maj, men rekrytering sker löpande sÄ vÀnta inte med din ansökan. Ansök genom att skicka ett mejl med CV och personligt brev till Louise Grabo  louise.grabo@swefintech.se   

196 visningar0 kommentarer
bottom of page